Bom día! Första dagen i Lissabon

Igår styrde jag kosan mot Lissabon (insert asglad emoji) eftersom jag denna vecka representerar min arbetsgivare på WebSummit. Efter nästan två år av obefintligt resande kändes det både nervöst och ovant att styra kosan mot Landvetter #hälsodeklarationer, men tack och lov gick allt bra och jag landade i Lissabon 15:30 lokal tid.

En tradition jag har när jag reser är att börja min dag på ett väl utvalt frukostställe. Idag blev det blev Copenhagen Coffee Lab bara sju minuter från min lägenhet. Efter min enorma (!) frukost har jag varvat jobb med planlöst runt-strosande. Jag älskar att följa min känsla och upptäcka små gränder och trappor – fota detaljer. Dagens målbild är att se så mycket som möjligt av Alfama, Lissabons ”gamla stan”.

I skrivande stund sitter jag på Dear Breakfast, ett frukost-hela-dagen-ställe beläget i just Alfama. Om jag får säga det själv har jag lyckats få restaurangens bästa bord, avskärmat från resten av restaurangen med hjälp av två träportar beklädda med tunga beslag. En plats med den perfekta kombinationen av liv och rörelse och samtidigt skyddad. Framför mig gnisslar bildsköna spårvagnar förbi och precis bredvid ligger katedralen Sé de Lisboa där jag hann med en lunchkonsert. Heja spontanitet!

Resten av eftermiddagen kommer jag att spendera jobbandes från Dear Breakfast, därefter blir det taxi till kvällens invigning av WebSummit. Det är alltid lite (läs ganska) nervöst att gå på event ensam men jag tänker att det ordnar sig!

Falo com voce em breve

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.