Nya möten

I förra inlägget delade jag med mig av två av mina bästa karriärtips, nämligen att ställa frågor och berätta vad du vill. I texten nämnde jag också vikten av att prata med/ta kontakt med personer du möter längst vägen. Men, hur gör en egentligen för att ”slå sig i slang” med nya personer på ett naturligt sätt?

Vad jag ofta gör utan att tänka är att jag ger personer en komplimang för något som jag gillar hos dom (en tatuering, ett fint bemötande, en snygg outfit, eller vad det nu kan vara). Senast för fem minuter sedan sa jag till baristan på fiket där jag i skrivande stund befinner mig att jag gillar hennes örhängen.

Nu undrar du säkert vad en random komplimang om örhängen har med något att göra?

Allt!

Låt mig förklara. Vad som händer när du ger någon en genuin komplimang är att du ofta får en historia tillbaka. I detta fall var hennes örhängen ärvda, vilket ledde till hon berättade vidare om vem hon hade ärvt dom av. Ett samtal startade och det var bara för mig att följa med.

När du interagerar med en ny person, exempelvis genom att hålla upp en dörr eller ge en komplimang, finns det ingen vidare agenda. Varken du eller personen i fråga har ju någon aning om vad det är ni kommer skapa, eller inte skapa. Och det är just det som är poängen.

Genuina möten leder fascinerande ofta till nya möjligheter. Oavsett om det ”bara” blir ett engångsmöte eller en kontakt för livet. Prova! Det värsta som kan hända är att du har gett en främling person en komplimang.

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.