Att ställa frågor & berätta vad du vill

Idag ska vi prata om två av mina bästa och enklaste karriärtips: att våga fråga och att våga berätta.

Vi är ofta duktiga på att anta saker (läs att skapa begränsningar) men desto mindre duktiga på att ställa frågor. Jag får inte sällan höra ”åh, jag hade gärna gått ner i tid” eller ”din roll verkar så rolig, jag skulle vilja jobba på ett liknande sätt” och då frågar jag nästan alltid: har du frågat (din arbetsgivare, exempelvis)?

Inte sällan svarar personen: ”Nej, men det skulle ändå inte gå” varpå jag frågar vet du det, eller tror du det?

Mitt andra tips är att våga prata om vad du vill, för både vänner och bekanta. Du behöver inte ha ett tydligt ”hur” eller komma med en massa disclaimers, utan bara berätta om det. Oavsett om du målar och vill sälja konst eller är intresserad av att undersöka en ny karriärväg, sprid ordet!

Till vardags slår jag mig ofta i slang med människor. Det kan vara på ett café, bibliotek eller på resande fot (mer om det i nästa inlägg). Just den egenskapen har lett fram till alltifrån resor och jobberbjudanden till möjlighet att sälja och ställa ut min konst, samt att jag på så sätt träffat flertalet goda vänner. Prata med människor och du ska se att oväntade möjligheter öppnar upp sig!

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.