Ditt bästa liv är nu

Mycket av det jag har läst och lyssnat på under det senaste halvåret handlar om att vara i nuet. Egentligen har mycket av det jag har läst, diskuterat och konsumerat under de senaste tio åren kretsat kring detta, men först nu har jag förmågan att internalisera och praktisera det.

Oavsett om du är en aktiv medskapare till ditt nu eller ej så händer nuet dig, och oss alla, hela tiden. Passivt eller aktivt så är nuet det enda vi har. Det enda vi någonsin kommer att ha.

Jag har bestämt mig för att göra mitt nu till mitt bästa nu, istället för att göra mitt sedan till mitt bästa nu, om ni förstår vad jag menar? Till exempel: det är lättare att tänka “det gör jag sedan”, “det gör jag när jag har gått i pension”, “på nästa jobb”, ”när har jag inspiration”, men nu tänker jag istället: äsch, jag gör det nu.

Och vet ni vad jag har upptäckt? Att detta har medvetandegjort rädslor hos mig. För, om jag redan nu satsar på det jag borde eller vill, istället för att placera det i ”framtiden”, så inbegriper det att jag här och nu tar ett ökat ansvar för mitt liv. Det, i sin tur, har lett till att jag har behöver ändra vissa beteenden och fatta beslut som jag upplever som utmanande. Att pusha mina bekvämlighets-gränser och välja det som leder till tillväxt, istället för det som är just bekvämt.

I nästa inlägg kommer jag att skriva mer om detta och dela med mig av en beteendeförändring jag gjort, men tills dess: vad behöver du mer av nu?

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.