Du vågar

Det är mitt enkla budskap till dig idag. Du vågar.

Jag har varit och är inte helt sällan ganska rädd för det jag företar mig. Att skriva inlägg till den här bloggen, exempelvis. Jag går lätt in i självcensur: ”om jag skriver såhär kanske det tolkas så”, ”om jag skriver detta kanske någon blir arg”, men jag inser också att det egentligen inte spelar någon roll. Eller snarare, det kan inte få spela någon roll.

Jag tror att ”omtyckt och älskad av alla” är en fälla. En fälla jag absolut har gillrat för mig själv. Vad händer om någon inte tycker om mig? Ja, inte speciellt mycket? Jag övar på att hitta min autentiska röst utan att lägga in brasklappar och be om ursäkt och min tanke är att denna blogg kommer att hjälpa mig med det.

Exponering för det vi är rädda för är ett väldigt effektivt sätt att släppa taget om rädslan. Du vågar – och vi vågar tillsammans.

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.