En höstmorgon

Den 4:e september skulle jag ha firat tre år i Barcelona, om jag fortfarande hade bott där. Tänk att det har gått tre år sedan jag tog mitt pick och pack och lämnade Sverige för det osäkra. Tre år sedan jag knackade på porten till Carrer Princesa och flyttade in i mitt rum på tredje våningen. Mitt rum med fransk balkong och uttorkade balkongväxter som sakta men säkert fick livet tillbaka, precis som jag.

Jag vill att mitt liv ska vara som en höstmorgon i Barcelona. En söndagsmorgon i mitten på, eller slutet av oktober. Det ljusgula, matta, ljus som strålar ner mellan byggnader och lövverk, genom sprickor i fasaden och in i skrymslen och vrår. Nästan ingen trafik och nästan inga människor, bara staden som andas – ett andetag i taget.

I mitten av oktober kommer jag tillbaka till dig Barcelona. Som jag längtat!

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.