Lita på strömmen

Midsommarhelgen 2016 spenderade jag i Barcelona. Jag bokade resan på måndagen samma vecka och skulle flyga tidigt fredag morgon. Denna resa var mitt sista försök till att bryta en av de tyngsta perioderna i mitt liv då jag inte längre kunde hitta en anledning god nog att ta mig upp ur sängen. När dagar blev till veckor och jag fortfarande inte orkade ta mig upp började jag bli orolig. Jag kände mig tvungen att byta miljö, även om jag egentligen inte orkade. Så jag bokade en weekend, fredag-måndag, i Barcelona. Mitt enda mål med resan var att ligga och sova på stranden, istället för i sängen. 

Men efter tre dagar, när resan led mot sitt slut, beslutade jag mig för att inte åka hem på måndagen. Jag tänkte stanna kvar, på obestämd tid. Jag hade aldrig, och har fortfarande inte, gjort något liknande: har man en flygbiljett så åker man hem, men inte den här gången.

Det slutade med att jag var kvar i ytterligare en vecka, totalt i tio dagar. Jag åkte upp till bergen, vandrade i nationalparker, lärde känna nya vänner och hoppade runt på olika Airbnb’s för att få en uppfattning om staden och dess omgivningar. På flyget hem, den 3:e juli 2016, bestämde jag mig för att flytta. Jag bestämde mig för att släppa taget om mitt gamla liv och bygga upp något nytt. I juli 2016 började jag därför att blogga på temat ”vad händer när man byter liv?” Och ja, vad har hänt sedan dess?

En av de största insikterna jag har fått med mig är att ju mindre jag kämpar och försöker kontrollera livet, desto enklare tycks livet bli. I samma stund som jag landade på Katalansk mark, den 4:e september 2016, med 48 kilo bagage uppdelat på fyra väskor var det som att livet löste sig åt mig, istället för tvärtom. Det gick enkelt att skaffa boende, hitta vänner och börja plugga. Det fortsatte till och med att komma in nya kunder i mitt företag, trots att jag lämnat Sverige för Spanien.

Jag hanterade problem och utmaningar först när de var aktuella, istället för att ”oroa mig i förväg” och försöka planera in eventuella lösningar på eventuella problem. En av de största lärdomarna med flytten till Barcelona är att, precis som när jag valde att släppa kontrollen inför flytten dit, så behöver jag påminna mig om att släppa den igen och igen. Jag behöver påminna mig om att allting löser sig, när jag ger utrymme för det.

”Inget av det du vill ha finns uppströms”

så sluta paddla. 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.