Om att inte vara nåbar

Lyxen i att inte vara nåbar. Jag blev ”pickpocketed” på min telefon i måndags och kommer inte att installera Messenger, Slack eller Snapchat i min nya telefon. Jag tog också bort LinkedIn som automatisk flik när jag öppnar upp min dator. Hur många forum är det rimligt att vara är nåbar i?

Sedan i torsdags kväll (i skrivande stund är det lördag förmiddag) har jag varit uppe i bergen i Tibidabo. Närmare bestämt i Biblioteca Almirall. Oavsett om du besöker Barcelona som turist eller vill skapa ett exklusivt event rekommenderar dig att spana in detta! Deras Airbnb hittar du här. Jag och min vän (vars familj bor här) har spenderat tiden med att laga mat, springa långa rundor i skogen, meditera och prata. Bortkopplad och avkopplad, eller snarare inkopplad.

Sedan jag började jobba på mitt nya jobb har det varit väldigt intensivt. Igår var inget undantag. Jag hade sex telefonmöten som löpande avlöste varandra. Sex timmar i möten. Vikten av att inte ta in allas energier. Att inte ta ansvar för andras känslor utan att bara finnas där, lyssna. Det är svårt för mig. Jag tar gärna ansvar, för mycket ansvar.

Nu fortsätter resan av att skala ner, skala av och att inte bära andra än mig själv. Att finnas där för någon är en sak, men att ta (över) ansvaret för någon annans process är en annan. Numera tackar jag nej till nya kontakter om jag inte TYDLIGT ser behovet, jag har i princip slutat boka in luncher (annat än med nära vänner) och är noggrann med att planera in egentid.

Att inte ha alla sociala medier på telefonen hjälper till. Jag vill inte vara tillgänglig.

Vilken app behöver du avinstallera?

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.