Feliz Navidad

God morgon och god jul! I skrivande stund sitter jag i min lilla bäddsoffa i vår studiolägenhet. Solen strålar in genom fönstret och jag ser ut över hustak och parabolantenner. Det är jul 2017. I dag firar jag tillsammans med min sambo och en av hans bästa vänner ifrån Mexico.

För att på bästa sätt gifta ihop det svenska med det mexikanska börjar vi kl 18:30 med ett litet svenskt julbord. Vid 21:30 påbörjas sedan tillagandet av den mexikanska julmaten (kött), med kompletterande vegetariska tacos till mig, haha. Jul jul, strålande jul.

Med närmare 190 blogginlägg i bagaget sitter jag nu på en diger samling historia. Ett år och fyra månader sedan jag flyttade hit, och drygt ett och ett halvt år sedan jag började blogga. Jag har bytt land, är stolt ägare till ett spanskt personnummer (NIE), har landat i språket och har fått ett jobb där jag får möjlighet att dela min tid mellan Spanien och Sverige.

Till våren släpper vi säsong tre av podcasten Make a living – podden om att göra karriär med hjärtat. Att börja podda var helt utanför vår komfortzon, men vi har ju överlevt! Det tar mycket tid och tankeverksamhet i anspråk, är teknikmässigt sällan en dans på rosor, men ack så kul det är att varje vecka få samtala Linda. Att gång till annan utveckla och prata om ämnen som verkligen berör oss.

Nu ska jag pyssla vidare här hemma och strax bege mig ner till havet för en joggingtur. Njut av att det är jul och gör det ni känner för att göra i dag (och inte det ni eventuellt ”borde”).

Kärlek,

A

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.