Livskarriär, samboskap och nytt jobb!

Det är torsdag morgon och jag har precis anlänt till kontoret. Jag står och blickar ut över havet samtidigt som dagens första kaffe bryggs. Himlen är oskyldigt blå och solen skiner som vanligt in genom fönstret. Jag tar med mig min kaffekopp och går tillbaka till skrivbordet, börjar packa upp väskan och inser att jag har glömt elsladden (eller vad det nu heter) till datorn. Vår fantastiska office manager lyckas hitta en annan person som också använder HP vars sladd jag får låna.

På en annan not så kommer det denna vecka tre personer från Collector Bank för att jobba på distans härifrån. Så kul att få besök av svenskar på kontoret och att få visa upp min stad. Apropå min stad får jag förresten nycklarna till vår nya lägenhet i morgon. En liten vindslägenhet (tänk hus på taket) i Raval med egen takterrass, nästan obefintlig insyn och med utsikt över hela Barcelona. Det har gått över ett år, men nu har jag en egen lägenhet. Vi har en egen lägenhet!

Förutom ny lägenhet, och att bli sambo, har jag också gått och fått ett jobb! Ett jobb på en Göteborgsbaserad startup (numera globalt bolag inom AI och fastighetsbranschen). En roll med fokus på att bygga upp och skala vår organisationskultur globalt. Hur spännande!? Och, jag kommer att få jobba halvtid ifrån Barcelona. Hurra!

Jag tror att det är få år i mitt liv som så snabbt lett till en så stor förändring. Jag pratar mer eller mindre bra spanska. Och jag målar! Vem hade trott det, haha? Spanska, det som alltid var en önskedröm. Det som alltid kändes så ouppnåeligt. Och att måla. Jag kunde ju inte ens måla. Fast nu gör jag ju det, ändå.

Apropå att göra karriär med hjärtat ska jag gästa SWEA-professionals i Barcelona nästa vecka och prata om podden Make a living, om min resa dit jag är idag och om karriär i största allmänhet.

Vad betyder karriär för dig?

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.