På måndag startar hösten, med eller utan startskott

På måndag gäller det. Den har ni väl hört förut, att på måndag, då blir det åka av. Nu resonerar jag hur som helst också så, och tänker hjälpa hösten på traven genom att redan i morgon att pallra mig iväg till mitt nya gym. Nu ska ni få höra, förstår ni, att när man börjar kl 13:30 så tror man lätt att det är morgon/förmiddag fram tills dess. Detta har bidragit till att jag fullkomligt vänt på dygnet, vilket passar mig oerhört dåligt. Så nu ska jag sakta men säkert vända dygnet tillbaka.

En annan punkt, kopplat till detta, är rutiner. Som egenföretagare, och just nu med någon form av semester (med undantag för skola mellan 13:30-15:30), har rutinerna flugit sin kos. Jättemysigt tänker ni. Nej, inte så värst, kan jag berätta. När jag har ”för mycket tid” blir jag lätt passiv och tänker att ”jag gör det sedan”. Men mer ofta än sällan blir det inte riktigt så. Jag gör det inte sedan. Och dessutom blir jag stressad av allt jag skulle kunna göra, men inte riktigt förmår mig att ta tag i ”just nu”. Känner ni igen er?

Sedan är det ju också så att för en egenföretagare blir det aldrig den där skarpa gränsen i form ”jobbet drar igång igen på måndag”, vilket kan ha bieffekten att jobbet egentligen aldrig slutar för sommaren, heller. Men, nu har jag hur som helst typ varit ledig ett tag och bestämt mig för att damma av mig själv lagom till mitten av augusti.

En kul nyhet, apropå något jag faktiskt har gjort i veckan, är att vår podcast Make a living kommer att få en ny design. Igår gick jag och den kompetenta, och prisbelönta (!), Art Directorn Elin Lindecrantz igenom den, så stay tuned. Förhoppningsvis smyg-byter vi till vår nya design redan i nästa vecka.

I skrivande stund känner jag ett oerhört kaffesug (kl 22) men jag tänker att det ska få vänta tills i morgon… Kanske. Eller så går jag runt hörnet, sätter mig på en av terrasserna på det lilla torget, och insuper blandningen av hundar, barn, skejtare och pensionärer som ackompanjeras av cigarettrök, pan con tomate, en kall öl, och ett allmänt sorl.

Trevlig kväll och fredag (i förskott) önskar jag er!

 

 

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.