10 tecken på att du bor i en större stad i ett varmt land

  • Vart är skuggan? I jakten på skugga är det sannolikt att du till sist kommer att ha koll på i vilka områden det är skugga under vilken tid på dagen, för att sedan anpassa din gångväg därefter. Egentligen oavsett vart du ska (inte alltid helt tidseffektivt).
  • Har allt viktigt i en liten handväska och använder en tygpåse till resterande, mindre stöldbegärliga, ting.
  • Du blir energisnål: Inga hastiga rörelser, ingen svensk promenadtakt, inget provande av kläder i butiker som inte har AC. Ju mindre du rör dig, desto mindre svettas du.
  • Du har slutat ”insupa luft”. Men, tänker du, det gör jag väl aldrig. Det tror du, tills du har bott i en större stad i södra Europa. Att ta ett djupt andetag kan vara bland det mest riskfyllda du kan göra. Urin, avföring, ruttnande kött och diverse ursprungsobestämbara dofter samsas i väl utvalda stadsdelar. De kan både komma pustvis och/eller helt plötsligt bestämma sig för att finnas i mycket koncentrerad form på en specifik plats.
  • ”Siesta låter skönt, det kanske jag skulle ta och prova”, är en fras du aldrig kommer att säga. Varför? För att du kommer däcka alldeles av dig själv vid fyrasnåret och vakna upp lagom till kl 18.
  • Vad skönt, vi går till stranden. Nej, det gör vi inte.
  • Croissant och kaffe står man sig inte länge på. Jo, tänk att man gör det.
  • Att under sommarhalvåret beställa is till kaffet, oavsett vilken typ av kaffe du beställt.
  • Uppskattar drickbart kranvatten så till den milda grad att du vägrar dricka något annat väl hemma i Sverige.
  • Inser att du nog aldrig skulle klara dig utan detta <3

En mängd svettiga medelhavskramar

/Anna

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.