Det blir en dag på stranden, typ

Det blir en dag på stranden. Eller ja, nästan i alla fall. Det blev en pool på berget. Jag och fyra tjejkompisar smet iväg för att sola och bada i sällskap av Barcelonas kanske vackraste utsikt. Tänk dig en utsikt där du blickar ut mot Sagrada Família, Tibidabo (en kyrka på toppen av ett närliggande berg) och i princip samtliga stadens signaturbyggnader.

Nu på kvällen har jag mailat lite och om någon timma ska jag ut och njuta av en pågående festival i Raval. Vi bestämde oss också för att hoppa över salsan igår, men idag smäller det. Ser verkligen fram emot det, och hoppas att det inte blir alltför svettigt.

Jag ska också, så snart som möjligt, fortsätta att plugga spanska. Tänker börja med ytterligare en månad på halvtid, helst med start om en vecka. Vet ni vad, jag ska nog ta och maila direkt. Finns inget att vänta på. Så, nu var det gjort. Hoppas kunna starta igen den 24:e juli (håll gärna tummarna för att det går). Mitt mål är att bli riktigt bekvämt med spanskan lagom till den 4:e september då jag, hör och häpna, faktiskt har bott här i ett helt år. Är inte det galet? Att det redan har gått ett år.

Jag minns hur oerhört avlägset det kändes. Att lära sig spanska. Visst, jag har läst det i tre fyra år på högstadiet och gymnasiet, men mindes liksom inget. När jag flyttade hit kunde jag inte få ur mig en fullvärdig mening, än mindre mindes jag grammatiken. Idag flyter det på och jag drömmer så smått om att lära mig ytterligare ett språk ur latinfamiljen. Franska eller Italienska ligger nära tillhands.

Nu blir det till att värma upp lite kvällsmat, sätta på snäppet snabbare musik och göra mig redo för kvällen. Hoppas att ni alla får en bra kväll, och en fin fortsatt helg!

Kram,

A

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.