Samma stad, ny lägenhet, nya möjligheter!

Jag kom hem hit till Barcelona i onsdags kväll. Igår kväll började jag installera mig i min nya lägenhet (en fyra som jag delar tillsammans med en svensk tjej) och efter dagens fixande har alla saker äntligen hamnat på plats. Till och med blommor (en kaktus och en ”lånad” kvist murgröna).

Nu känns det verkligen som hemma, här i Barcelona. Jag gillar tempot, i bemärkelsen att det alltid finns något att göra. Jag vet att vissa kan uppleva det stressigt att bo i en stad där det alltid händer saker. Rädslan för att gå minste om något roligt. För mig är det inte så. Jag blir lugn av det. Lite samma sak med mitt jobb, och min fritid. Jag behöver göra massa olika saker, men inte hela tiden.

Just nu sitter jag på min fantastiska balkong med utsikt över takåsar, paraboler och terasser. Det är kanske 28 grader varmt och luftfuktighet (typ) 80%. Gatan nedanför är generöst trafikerad: En blandning av mopeder (motos), personbilar och taxibilar far förbi. När det inte är rött ljus, vill säga. Här i Barcelona älskar vi nämligen trafikljus. Helst ett i varje korsning (alltså var 50:e meter).

Idag har jag också hunnit med att gå en första vända till butiken för att införskaffa basvaror (läs: ost, olivolja, kanel, vin, kryddor, vatten och en massa frukt). Att äntligen ha ett fungerande, fullt utrustat, kök skänker oändliga möjligheter. Just nu bjuds färskpressad apelsinjuice och vattenmelon. Därefter lite oliver ”para picar” och sedan en middag med färskpasta, mozzarella, hemmagjord tomatsås och färsk basilika.

Igår på dagen hann jag iväg till Sant Pol de Mar. Ett av mina favoritställen längst med Costa Brava, dryga timmen från Barcelona. Ikväll väntar salsa och i morgon sticker jag och mina vänner till en gemensam pool uppe på Montjuïc (femton minuter ifrån min lägenhet). Bilder kommer!

Hoppas ni alla har haft en fin vecka och en go’ start (?) på semestern!

Kram,

A

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.