Om behov och att det aldrig är för sent

Om att se till sina behov. Först när du vågar ge upp det du vill ha kan du vinna detsamma.

För mig handlar det nästan alltid, för att inte säga uteslutande, om att säga ifrån. Att ta hand om sig själv. Först när jag tar hand om mig själv i relation till andra blir relationen ärlig. Först då kan den bli ärlig. Så länge jag anpassar mig, kringgår, viker mig dubbel eller trycker ner irritation (som grundar sig i att jag blundar för mina behov) kan vi aldrig mötas.

Idag stod jag upp för mig själv på ett historiskt sätt. Jag tog konsekvensen innan den hann växa till sig. Jag tog smällen innan det smällde. Jag har ungefär hundra mil kvar men resan har börjat med mig både som medresenär och reseguide. Spännande.

Idag har också jag bett om ursäkt till min hyresvärd, tillika personen jag delar lägenhet med. Jag hade under flera flera månader samlat på mig mycket som fick mig att inte trivas. Varje dag fastnade något nytt. När jag väl sa ifrån och berättade om mina behov (efter kanske ett halvår) gjorde jag det på ett omoget sätt. Ni vet sättet man tar till när man borde ha sagt något för längesedan. Idag bad jag om ursäkt. Inte för vad jag sa, men för hur jag sa det. Det känns jättefint. Också för att det verkligen har skett en förändring.

Vad han svarade på min ursäkt? ”Jag sätter ett stort värde på att du sa detta”. Så, nu är jag supertacksam. Jag sitter i skrivande stund i min vita fåtölj med ett tänt ljus på golvet. Bredvid ljuset står två kristaller (en vit och en svart) och ett grönt stenhjärta jag fick i present innan flytten. Du ”är” inte på ett visst sätt, du kan välja att ändra beteende.

På temat förändring och att våga ge upp det man vill ha för att kunna vinna detsamma fick jag ett mail nu på kvällen:

”Hej Anna, till hösten är det tre år sedan jag var hos dig och du puttade igång min förändringsresa! Idag lämnar jag in mitt examensarbete på Yrkeshögskolan och i morgon börjar jag mitt nya jobb som upphandlare för (Företagsnamn). 

Tack för att du hjälpte mig att komma igång med min resa. Det är aldrig för sent – trots att jag fyller 50 nästa år!!”

Det är aldrig för sent att börja. Det min klient ville ha var en trygg arbetssituation, bibehållen lönenivå och att byta karriär. Vägen dit blev att lämna det befintliga, trygga, arbetet, börja plugga och ha tillit till att den nya vägen skulle leda honom dit han ville. Det gjorde den. I morgon börjar han på sitt nya jobb.

“I’m not telling you it’s going to be easy – I’m telling you it’s going to be worth it.” – Art Williams

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.