Kvinnoresan – ett nytt skrivprojekt, tillsammans med Er!

”Jag är i vart fall en argare kvinna idag än för 30 år sedan” – ur Kvinnoresan

Jag är nyfiken på hur det var att vara kvinna och växa upp på 50-talet. Vi hör ju aldrig om deras historier? I vart fall har jag aldrig hört något. En ständigt hägrande ryss-skräck, en i många fall hemarbetande mamma, att det är syndigt att spela kort och en pappa som alltid var på jobbet. Sant eller falskt?

Jag vill öppna upp för historierna från dessa kvinnor. 50-talisterna. Kvinnor som, när barnen flyttat ut, unnar sig hämtmat istället för långkok, som åker taxi och går på after work. Hur har deras uppväxt format dem och vilka är de idag? Det ska vi ta redan på i Kvinnoresan. Jag söker därför kvinnor födda på 50- alternativt sent 40-tal som vill berätta om den då rådande kvinnosynen, om sina mammor och deras roller eller om den egna kvinnorollen och om hur den har utvecklats, eller avvecklats. Jag kommer att publicera en serie (anonyma om man vill) BLOGGINLÄGG med dessa kvinnor och deras historier! Skrivna av dem själva.

Om Du känner, eller är, en kvinna född på 50-talet eller sent 40-tal, kommentera här nedan eller maila mig på anna@annahoglund.se. Jag vill lyssna, om du vill berätta.

Ett PS utan DS. Låten som har gått på repeat medan jag skriver detta, inspirerat av detta projekt, är En stund på jorden av Laleh. Ett utdrag ur texten:

jag vann över bergen
jag delade på havet
jag var den starkaste av oss
men den svagaste ändå
 
jag fick hålla dig i handen
när du fick lämna dina drömmar
och försonas sen med tiden
jag fick se dig tacka livet
trots allt
 
nu kan vi säga
att vi har varit på jorden
 
säga, jag var där…
Tack för din tid!

Kärlek,

A

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.