14000 visningar, Gràcia & målarkväll

I skrivande stund sitter jag på ett café i stadsdelen Gràcia. Just nu är det kanske tolv grader ute och solen värmer genom de stora fönstren. Klockan är halv nio på morgonen. Gràcia är en katalansk lite lugnare stadsdel. Detta trots att den är förhållandevis centralt belägen. Skönt med färre turister. Under helgen bodde jag i barrio Gotico (de gotiska kvarteren nära Las Ramblas) och det är i princip kö ut från lägenheten.

På sikt tror jag att jag vill flytta lite mer ”offside”. Kommunikationerna är så pass bra att det inte gör något om man bor lite utanför typ i Muntaner eller Sarrià. Funderar ni på att flytta hit tycker jag faktiskt att det är att rekommendera, även om jag nog inte själv hade lyssnat på det rådet – haha. Bor man lite utanför är det dessutom närmare till berg och natur. Ibland glömmer jag bort att det är i Spanien jag bor och istället känns det som vilken storstad som helst.

På en annan not. I slutet av förra veckan fick jag en förfrågan från en utvecklare i mitt nätverk om hjälp att byta jobb. Jag la ut en kort ”annons” om honom på LinkedIn och på två dagar har den redan visats över 14000 gånger. Kandidaten har dessutom fått ungefär 10 olika jobberbjudanden från företag i mitt nätverk och vi har ännu fler leads. Är inte det helt galet? Vad händer på marknaden? Vilken oerhörd kompetensbrist! Jag får nu konsekvent tacka nej till nya erbjudanden eftersom kandidaten inte hinner gå på alla intervjuer.

Under de senaste två åren som IT-rekryterare/headhunter jobbade jag allt mer på detta sätt, det vill säga utifrån arbetssökarens behov. Varför det fungerar? Just på grund av den oerhörda kompetensbristen i kombination med ett bra nätverk. Det tog mig tre år att bygga upp detta förtroende bland utvecklare och närmare fyra år att få denna typ av omvända rekryteringsaffär i rullning. Jag kommer nog att fortsätta lite i samma hjulspår i den mån jag får förfrågningar. Tack till er, nätverket!

Idag ska jag klippa mig, boka in de sista intervjuerna åt min kandidat och ha en allmän fixardag. Ikväll är det Ladies Drawing Night och jag ser fram emot att få måla. I mormors ära väljer jag att måla med akvareller. Hon var så duktig och jag tänker att någon liten gen väl måste ha smugit sig ner i leden – eller vad tror du mamma ;).

Nu önskar jag er alla en vacker fredag. Ta hand om varandra! Och känner ni någon duktig utvecklare som är sugen på att byta jobb – hör av er ;).

Kärlek,

A

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.