En gästblogg om singelliv & äpplen

Jag träffade en nära vän till en vän i helgen. Han berättade målande om sin upplevelse av att vara nybliven singel och singellivet i stort. Jag tyckte om liknelsen och bad honom att skriva ner den på ett papper (eller okej, i ett Google Docs). Välkommen Daniel och tack för dina tankar.

Som nybliven singel kan det vara lätt att uppleva sina nya möjligheter som ett stort vackert äppelträd. Massor av alternativ presenteras för dig och du har egentligen inget som stoppar dig från att bara plocka all frukt och ta med den hem. Men liksom allt här i livet är det bra att ställa sig frågan: är det verkligen det här jag vill ha? Är det verkligen det här jag behöver?

När du först introducerades till det första saftiga äpplet, som hängde sådär lagom högt, var det bara att böja sig fram och ta en tugga. Sedan började du undra om inte det fanns fler äpplen, längre upp i trädet. Och där lite längre in fanns ett till, inte lika fint, men helt ok. Kanske inte det bästa, men du vet, i alla fall nästan ok. Och sedan kanske ett till, inte heller så bra och kanske inte helt moget men det är ju så jäkla gott med äpplen. Och innan du vet ordet av står du där och ruskar i trädet och försöker rycka tag i alla äpplen du kan få tag på. Samtidigt.

Vad du inte ser när du står där mitt inne i trädet är att det mogna fina äpplet har trillat ner på marken. Du kanske inte heller ser att du inte var så jäkla sugen på att äta de där halvmogna äpplena, bara för att du kunde. Om du istället hade haft lite tålamod och inte jagat dig själv upp i trädet hade du förmodligen kunnat plocka det där fantastiskt fina solmogna äpplet som var ämnat för just dig.

Innan du jagar upp dig själv i äppelträdet nästa gång, ta ett djupt andetag. Plocka frukten som finns mitt framför ögonen och låt den andra frukten mogna i vänta på sin tur. De kanske inte var menade för dig, eller du för dem.

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.