Om Berlin, jobbsök & svampar

Om att vara och bo i Berlin. Jag kom hit till Berlin igår kväll och åt precis långfrukost med en superfin mamma som bor här. Vi träffades såhär lite trendigt genom sociala medier och ska sluta upp senare idag för lunch. Hon har bott här i tre år och har under den tiden fått två superfina barn. ”Jag trodde bara att jag skulle vara här i något år, men det visade sig att jag har kommit hem”. Visst är det fint att hitta sitt home away from home. Tänk att vi har förmånen att välja det.

Vi pratade bland annat om att man inte behöver välja antingen eller, man kan välja både och. I mitt fall undrar jag dock om jag behöver både fem. Det vill säga fem eller i alla fall fyra olika ”liv” att alternera mellan. Ett liv där jag får dansa afrikansk dans och gå barfota på den röda soltorra jorden, ett liv där jag bor i Spanien, äter tapas och badar i havet, ett liv där jag lever ett snabbt storstadsliv och ett liv där jag bor ensam i ett hus på landet med min katt. Där jag kan spendera mina dagar filosoferandes framför en öppen spis eller på långa skogspromenader, där jag dricker lite för starkt kaffe lite för ofta och förlorar mig i min tankevärld. Ett liv där jag går runt i fleecetröja och använder mina gummistövlar mer frekvent än mina vanliga skor. Där jag blir expert på svampar.

I skrivande stund funderar jag på om det går att få allt? Går det att bygga sin drömkarriär samtidigt som du sitter i en stuga på landet, kan massor om svamp, dansar afrikansk dans och har en förkärlek för tapas, sol och värme? Jag tror att det är det jag ska utreda under 2017. Eller nej, rättelse, det är det vi ska utreda under 2017.

Hur ser ett sådant jobb ut? Vad kan man jobba med då? Det som poppar upp i mitt huvud är relationer. Att bygga relationer, vårda och utveckla dem och därigenom skapa värde, för alla inblandade. Det är nog det jag alltid har strävat efter och försökt att göra, både i rollen som rekryterare/headhunter och coach. Läste nyligen en intressant artikel om att B2C och B2B är förbi. Nu är det H2H som gäller (eller, det kanske alltid har varit fallet?). Human to human. Det, mina vänner, passar mig alldeles perfekt.

Känner vi några sådana bolag? Gärna med världen som sin spelplan ;).

Ser fram emot (läs: behöver) er input!

Kram och fredagskärlek,

Anna

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.