Brus & tyska

I torsdags, på väg till skolan, lyssnade jag som vanligt på musik i mina Sonyhörlurar. Jag passerade en byggarbetsplats där allt borrade fullkomligt överröstade musiken. Det enda som hördes, trots att musiken var på samma volym, var det enträgna borrandet i asfalt. Ungefär samma sak som händer när en ambulans på utryckning passerar eller när det är ovanligt mycket trafik. Detta fick mig att tänka på det brus som vi själva, och vår omgivning, ständigt producerar.

Det fick mig också att tänka på livet i stort. Om vi nu har makten att välja, varför då inte välja vårt brus mer medvetet? Promenaden till skolan påminde mig om vikten av att välja sina ”hörlurar” och om hur rätt hörlurar kan hjälpa dig att avbrusa. Avbrusas från de störningsmoment som tar mina ögon bort från vägen och in i de omkringliggande snåren.

Ibland kanske det är så enkelt som att byta hörlurar. Ibland behöver du byta musikstil och ibland är tystnaden lösningen. Oavsett vad som hjälper dig så fortsätt att ta små steg i rätt riktning. Jag har i veckan uppgraderat till ett par puderrosa lurar från Urbanears samt övat på att sätta gränser. Vad behöver du för att skapa ett behagligare brus i ditt liv?

Hemma i lägenheten lyckas jag bara få in tyska radiokanaler så mitt hemmabrus består av klassisk pianomusik med avbrott för korta påannonseringar på tyska. Just det här veckan känns det faktiskt som det optimala bruset, lite som en uppvärmning inför Berlin på torsdag.

Ta hand om er, och ha en fin måndag!

Kärlek, A

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.