BCN & de små sakerna i livet

”Be the bridge you wish to cross” har jag ju som någon form av slogan. Jag funderar dock på att byta till ”be the blanket you want to wear”. Det är kallt mina vänner. Nu har vi nog nått någon form av kulmen, tror jag. Och ja, jag drar med er i fallet. Idag hade (har?) jag sex grader inomhus. Jag tror inte att ni förstår hur kallt det är. Sex grader inomhus är nämligen inte som sex grader utomhus. Sex grader inomhus är som minus 22 ute (enligt empiriska undersökningar med begränsad urvalsgrupp). Sex grader inomhus är kallt.

Då jag försöker hålla mig positiv i alla väder, numera bokstavligt talat, har jag gjort en lista på positiva saker med att det är kallt inomhus:

  1. Det går åt mindre deodorant eftersom du aldrig svettas.
  2. Det är enklare att välja kläder på morgonen då den enda fråga du behöver, och bör, ställa dig är: vad är varmast?
  3. Du vill diska eftersom det är det enda effektiva sättet att värma händerna.
  4. Du får oerhört mycket användning av ditt lila-/burgoundefärgade läppstift då det effektivt döljer dito läppar.
  5. Det gör inget om du glömmer att ställa in smöret då det är samma temperatur som i kylskåpet.
  6. Ovan gäller även för ost, öl, matlådor och andra kylvaror.
  7. Du uppskattar de små sakerna i livet, typ varmvatten.

Det sämre med att det är kallt inomhus är:

  1. Att det är kallt!

Igår hade jag en dialog med en nära vän. Hon hade åtta grader i sitt rum nu i helgen (enligt två olika temperaturappar) och gick därför och köpte sig ett element. Jag tror ni har svårt att föreställa er med vilken entusiasm hon berättade detta för mig och om möjligt ännu svårare att förstå med vilken entusiasm jag svarade. Dialogen gick något i stil med: ”OMG, stort! Vad säger din hyresvärd?” ”Äh, inget, jag använder det i smyg!”. Hyresvärdsfrågan är relevant eftersom element och diverse värmerelaterade ting kostar massor att använda.

Ett vanligt rookiemisstag som nyinflyttade svenskar gör är att tänka: åh vilket fint gammalt hus, så vill jag bo. När spanjorer berättar för dig att nej, det vill du nog inte, säger du bara att äh, ni vet inte vad kyla är #viking. Men yes they do kan jag konstatera nu. Nästa gång jag flyttar blir det till en livlös, modern, ful, välisolerad lägenhet med tvåglasfönster och element. Dock ska jag passa på att njuta av min supervackra lägenhet så länge det varar. I skydd av täcke, jacka, halsduk och sittandes på min värmefilt vill säga.

Besos a todos!

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.