99, 100 & fyra månader

Den 24e juni 2016 satte jag mig på ett flygplan till Barcelona. Inte visste jag då att jag två månader senare skulle flytta hit på obestämd tid. I skrivande stund har jag bott här i fyra månader och en vecka. Fyra månader och en vecka, tycker ni inte att det känns längre?

Tänk att så mycket i mitt liv har förändrats samtidigt som allt är som vanligt. Jag är jag. När jag flyttade hit trodde jag nog att det skulle bli en större omställning än vad det har blivit. Att ta steget ut i det okända, att avsluta ett AB, hyra ut min lägenhet, säga upp gymkortet, säga hej då till grannarna och säga hej då till att ha en stor del av mina vänner på gångavstånd.

Jag har också överkommit en mängd rädslor och (mentala)hinder och står nu inför nya: kommer jag kunna skapa möjligheten att försörja mig på skrivandet? Kommer min och Lindas podcast (in the making) att skapa det värde vi hoppas? Kommer det gå att fullt ut byta bok och leva på att skriva en ny historia, tillsammans med er?

Ju längre jag bor här, desto fler personer ber mig att börja skriva på engelska. Här behöver jag er input. Vad tycker ni? Ska jag alternera, köra all in på engelska eller fortsätta på den redan inslagna vägen? Precis som med sitt CV är det svårt att se det utifrån. Jag kan coacha andra men inte få till mitt eget.

Mitt rum i Barcelona, 11/1-17

Under våren kommer jag att spendera en del tid i Berlin för att spela in podcasten och vi kommer även att resa runt och intervjua personer. Ju mer jag reser och umgås med människor som ”också bara har flyttat” desto enklare känns steget att göra om det på nytt. Jag blev inspirerad av Berlin och inser att det skulle vara ganska enkelt att flytta dit om jag skulle vilja. Det finns något mycket intressant i att kunna packa ner sitt liv i två resväskor, en axelbandsväska och en ryggsäck.

Samtidigt inser jag att det bara är en fråga om mindset. Det är inte enklare för mig att flytta nu än vad det var när jag bodde i min tvåa med ett bra jobb. Den enda skillnaden nu jämfört med då är att jag har vant mig vid att tänka annorlunda. Jag har expanderat mina vad som är möjligt-föreställningar.

Just det, kul att nämna är också att detta är blogginlägg nummer 100. Kan ni tänka er. Sedan jag startade den här bloggen i juli 2016 är jag nu uppe i dryga 250 sidor. För mig har bloggen blivit som ett home away from home. Tack vare er! På det temat undrar jag om det finns något speciellt du vill att jag skriver om? Maila gärna era tankar kring anna@annahoglund.se eller kommentera här nedan.

All kärlek,

A

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.