Livsspelet

Nytt år nya möjligheter. Eller snarare nya erfarenheter då mina första dagar på året har varit ganska extraordinära. Extraordinära på det sätt att jag i söndags fick jamma med, och igår lyssna till, flerfaldigt Grammynominerade musiker. Hur häftigt är inte det? De är sin musik, sitt flow. Att skapa med själen, att vara det man skapar, det är något jag också eftersträvar.

Ni kanske minns att jag tidigare i höstas fick förmånen att sjunga igen, om än så smått. Jag skrev om det här. En målsättning därefter var att på ett eller annat sätt fortsätta med det. Och nu gör jag det. En annan målsättning var att börja med 2017 års målsättningar och drömmar redan innan årsskiftet. Något jag också har gjort. En superskön mental strategi, att redan vara på väg innan startskottet gått av. Tricket för mig är att varje dag stryka något från ”att göra sedan”-listan. Hur litet det än må vara utgör alla ackumulerade småsaker till sist ett latent energidränage. I all sin litenhet.

Efter gårdagskvällens spelning, under ett av de samtal som hölls långt inpå småtimmarna, utbrast en av musikerna ”you are a nomad, Anna”. Och det gjorde allt så tydligt. Just nu, och för ett tag framöver, är jag nog precis det. En nomad i tryggt sällskap av andra nomader med världen som spelrum. Min frihet ligger i rörelsen. I möjligheten att röra mig fritt oavsett om det handlar om att träna utomhus vid havet eller om att byta land.

Som nomad kan det bli ensamt, men du aldrig är ensam. Den här Barcelonavistelsen är ett levande bevis på hur oensamt ett nomadliv kan vara. Fler och fler fantastiska människor dyker upp längsmed vägen och jag får möta fler och fler livsöden. Fler och fler som lever likadant, fast på sina sätt.

 

Pipaclub, Barcelona. Thank you guys <3.

 

Jag vill leva med skapandet

För jag tycker det är fett

När ingen kan säga till Dig

Vad som är rätt

 

Eller fel, för den delen

Det är ju vi som skapar spelen

Spelen och livsutrymmet

Som alltid finns här

Som alltid har funnits

 

Att brinna av längtan

Och svalna till glöd

Dags att nu leva

Innan vår död

 

Även om döden blott är en ändring

Ett byte av form

En form av förändring

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.