Livsresa & luftslott

Det blev visst ingen Barcelonaresa det här. Det blev en livsresa. En livsresa som just nu utspelas i Barcelona. Först tänkte jag skriva att platsen livsresan äger rum på inte spelar så stor roll. Fast det gör den ju, inser jag, men platsen i sig kommer aldrig att göra resan åt dig. Det räcker inte med att byta plats, du måste byta ut allt du inte längre vill ha med dig på resan. Allt som redan tjänat sitt syfte. Det kan vara alltifrån gamla tankebanor och bekantskaper till kläder och adressbok. Det som sinkar dig, tar din energi eller påminner om saker du lämnat bakom dig behöver du helt enkelt avsluta.

Vi i väst har en fantastisk förmåga att låsa upp oss till varandra. Nu är vi vänner, så nu ska vi alltid vara det. Om vi inte ringer varje vecka är något på tok. Bästisar är man tills man dör, det är det enda rätta. Jag tycker inte att det stämmer. Så länge en relation är kvalitativ, givande och gemensam är det bra (vilket den givetvis kan vara även genom mycket utmanande perioder) men i det fall man växer isär och utvecklas åt olika håll tror jag i många fall att det är bättre att släppa taget. Om inte annat så för stunden. Du kan aldrig äga en annan människa, och du kan aldrig forcera fram en relation. Ju mer du krampaktigt håller kvar, desto mer kommer den andra personen vilja slå sig fri.

I relationer med fullständig tillit känner jag alltid ett lugn. Då jag inte är någon ”telefonmänniska” pratar jag sällan även med mina riktigt nära vänner. De vänner som är min livsluft. Ibland kan det gå månader, men jag älskar dem över allt annat och jag tror mig veta att vi har ett ömsesidigt behov av varandra. Jag går sällan ihop med personer som jobbar med att skuldbelägga. Ju mer jag får höra ”du ringer ju aldrig” i diverse tappningar, desto mer drar jag mig undan. Det handlar inte om att ringa, det handlar om tillit. En stabil och ömsesidig grund. I det fall den inte finns oss emellan riskerar vi bara att bygga ett gemensamt luftslott.

Jag hoppas bli stark och modig nog att inte gå in i fler luftslott. För alla inblandade. Låt oss lämna det bakom oss, från och med nu. Från och med Du.

All kärlek,

A

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.