Tajming & Marocko

För några dagar sedan skrev jag att jag befann mig i ett sinnestillstånd av oproduktiv uttråkning. Det har avhjälpts. I fredags sprang jag nämligen på en entreprenörssjäl från Atlanta Georgia som driver ett djurdagis (!) och som kommer att spendera några veckor i Spanien och Marocko. ”Men du, du ska inte haka på till Marocko?”. Jo, jo det ska jag nog bannemig. Så nu ska jag det. På torsdag bär det av till Marockos äldsta stad Tanger. Eftersom jag älskar platser med själ tror jag att detta kommer bli lite av en tidig julafton för min del.

Två veckor efter Marocko väntar Sverige över jul och i början av januari åker jag till Berlin för jobb. Ni som känner mig vet att jag hittills inte varit något fan av Berlin. Jag vill minnas min summering av mitt förra, och enda, Berlinbesök löd ”asfult, grått och det känns som om kriget tog slut igår”. Det som gör mig skeptisk till mitt eget utlåtande är att jag är den enda personen jag känner som inte älskar Berlin. Detta inkluderat den fantastiska människa jag ska åka och jobba med avseende vår podcastidé. Om det går som vi hoppas blir det nog fler Berlinbesök framgent varför jag hoppas på ett mer positivt intryck denna gång.

Bortsett från att jag varit sjuk en del sedan jag flyttade hit (hej livsomställning) upplever jag ett otroligt flow, i allt jag jag gör. Precis allt är perfekt tajmat, stort som smått. Ta igår kväll som exempel. Jag och Atlanta hade varit och ätit middag och var på väg upp för Montjuic. Redan kvällen innan hade vi pratat om att gå på bio men eftersom han inte förstår spanska och alla filmer här dubbas behövde vi hitta en biograf med engelsk text eller tal. Klockan var närmare halv elva när vi gick tillbaka ner för Montjuic och då springer på den enda människa, undantaget mig, som han pratat med sedan han kom till Barcelona. Givetvis från LA. Hon och hennes vänner ger oss namnet på en biograf samt filmtips och vägbeskrivning.

Biografen ligger i en annan del av staden och vi har vare sig kollat upp huruvida den är öppen eller om filmen vi vill se spelas. Framme i luckan hör jag efter och ja, filmen spelas, det finns platser kvar och ”den börjar nu.” Vi köper varsin popcornmeny och klockan 23:15 sätter vi oss tillrätta i de högst icke-amerikanska syntetsammetsstolarna. Vi lyckades alltså, på minuten, pricka in den film vi ville se (Fantastic Beasts and Where to Find Them).

Ikväll ska jag nog äta vietnamesisk ”para llevar” och titta på fotboll. Innan dess får det bli en springtur, och en Tanger/Marocko-googling. Hör för allt i världen av er om ni har några tips <3. Puss!

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.