CAMPING!

Det känns lite som att campa. När man bor såhär kallt alltså. I morse när jag bryggde mitt kaffe, d.v.s. kokade vattnet på gasspisen, var det nio grader inomhus. Nu är vi uppe i stabila elva. Det är nästan lite exotiskt, som om jag egentligen bor på ett fjäll. När lågorna flammar upp från spisen märker jag hur jag liksom för händerna mot dem, som vore det en lägereld. Att vi sedan befinner oss i centrala Barcelona, där det varken finns renar eller andra fjällevande djur, gör att min camping-på-fjället-liknelse blir lite haltande. Men jag behåller den tills vidare.

Om en person hade sagt till mig att denne har nio grader inomhus hade jag nog dött av köldchock, bara vid tanken. Men nu har jag ju själv det. Och jag är knappt snuvig, eller i alla fall inte jättesjuk. Tänk vad man klarar av! Också intressant hur förhållningssättet varierar beroende på om jag själv, eller någon annan, valt omständigheterna. Om en lägenhetsagentur placerat mig i denna lägenhet hade jag nog författat ungefär ett argt mail per dag men nu tycker jag (oftast) att det är lite mysigt. Eller i alla fall komiskt, och så är det inte mer med det.

Idag på förmiddagen har jag, förutom att koka kaffe, även jobbat, fixat med bokföringen och nu ska jag strax iväg på en springtur i det underbara vädret innan nästa (Skype)möte. Senare i eftermiddag ska jag och min vän filma den sista scenen till hennes skolprojekt. Själva filmandet har nog tagit en heltidsvecka i anspråk och jag är oerhört peppad på att se slutresultatet. Temat på filmen? Valet är ditt. 

Ikväll väntar häng med diverse vänner på en nyöppnad, hipstertrendig och lätt undangömd bar. Givetvis med tegelväggar, lågt hängande industrilampor, live-DJs och konst av lokala konstnärer. Innan dess/efter springturen ska jag ta en dusch i min camping-kompatibla duschvrå. Varför även den är camping-kompatibel? För att det knappt kommer något vatten och för att det vatten som väl kommer värms upp med hjälp av en gasanordning. Jag är ingen expert på gasanordningar men jag skulle tippa på att vår inhandlades någon gång i mitten av sjuttiotalet.

Puss!

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.