En lördag

På lördags- och söndagsmornar, precis innan det blir ljust, är det så lugnt här. Turisterna sover, lokalinvånarna sover, duvorna sover, stranden sover. Jag ska strax bege mig ut i den semi-sovande staden som för varje minut solen stiger blir allt mer fylld av liv.

Mamma åkte hem tidigt i morse. Hon älskade Barcelona: ”Anna, det är så levande här – jag tror att det är träden som gör det! Titta här är det inga träd och då ser det direkt lite dött ut!”, ”Anna, titta på tvätten som hänger överallt. Så fint det är! Men… blir det verkligen rent undrar jag, när det hänger sådär?”

Igår lyckades jag skämta på spanska. Ett bra skämt faktiskt. Och jag börjar verkligen förstå, typ allt. Det är himla häftigt. På måndag påbörjar  jag vecka sju av totalt tolv veckors språkstudier. Därefter kommer jag att fortsätta med studierna men snäppet mindre intensivt – 20 timmar per vecka tar ut sin rätt!

Den senaste veckan har jag funderat på om det är dags för en pilgrimsvandring till våren. Jag tänker att det kanske är min tur att gå de 80 milen mellan Saint Jean Pied de Port och Santiago de Compostela. Som många av er vet är Santiago de Compostela en välkänd pilgrimsled som besökts av pilgrimer sedan 800-talet. Jag har läst mycket om leden och har haft den på min ”bucketlist”under flera år. Eftersom jag tror på att programmera sig själv tänker jag att om jag börjar processa detta ordentligt nu kanske jag gör slag i saken om mindre än ett halvår.

När ska jag annars göra det… ännu mera sedan?

Nu ska jag ner till havet. Tänker att jag ska vara där mer eller mindre hela dagen för att njuta av solen, träna och läsa. Ikväll väntar en barinvigning, där en vän till mig DJ:ar, och därefter möjligen lite salsa.

Trevlig lördag önskar jag er!

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.