Avbokat

Jag har tappat bort min bok. En tjock pocket av Jan Guillou, Brobyggarna. Vem tappar bort böcker? Framför allt är det konstigt om den är borttappad eftersom jag inte minns att boken lämnat mitt rum. På 15 kvadratmeter. Det har gått fem dagar nu.

Har den avbokat vidare läsning?

Eftersom jag, tills motsatsen bevisats, förutsätter att så är fallet har jag istället plockat upp Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Adichie är en mycket skarp författare och bokens ton går igenom trots att jag läser den på svenska. Lyssna bara på den här meningen ”När tåget till sist gnisslade in vände han sig till henne och sade »det var på tiden«, med den förtrolighet främlingar lägger sig till med efter att ha delat besvikelser över kollektivtrafik.”

Jag undrar hur många vänskapsrelationer SJ genererat tack vare förtrolighet på grund av kollektivtrafiksbesvikelser?

 

680

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.