En rökande växt

Nu har jag varit sjuk i en och en halv vecka och lyckas täcka in alla kategorier: ont i halsen, feber, feber med halsont, halsont kombinerat med hosta, rethosta och de senaste dagarna – dödsrosslandet. Någon form av sjukdomskulmen. Ni vet när man drar efter andan mellan två hostningar och låter som döden själv. Hela halsen och bröstet liksom vibrerar.

En annan nyhet är att en av mina växter börjat röka. När jag öppnade balkongdörrarna i morse stod den där i sin terrakottakruka med oskyldig uppsyn och ciggen mellan två små grenar. Den ser fortfarande trotsig och lite ledsen ut ”jag skiter i vad du säger, fast jag bryr mig jättemycket”. Baserat på detta tänker jag att den nog är i sina tidiga tonår och att allt är i sin ordning.

img_20160925_100410

Det är intressant det här med väder för även om det är 24 25 grader på dagarna har det blivit höst i luften. Det slog om från en dag till en annan. Apropå väder, och väderberoende verksamheter, lärde jag igår känna en kille som äger och driver en mindre cafékedja här i Barcelona. Han är ursprungligen från Tyskland och har skapat ett fantastiskt koncept. En utmaning för honom är senhöst och vinter då det tydligen blir för kallt för gemene spanjor att gå ut (och köpa kaffe).

Nu väntar stranden och en långpromenad medan det fortfarande finns människor ute. Besos!

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.