Inget W, men väl vildsvin

Tidigt under gårdagskvällen gick jag ut för att ta en öl med mig själv. I en liten undangömd bar i Barrio Gótico började jag prata med en kiropraktor från Brasilien, Raphael. Innan  sin nuvarande karriär var han trummis i ett av Brasiliens största reggaeband Natirust och turnerade över hela världen. Dessförinnan var han nationell karatemästare. ”So, tell me about you”. ”Yes, my name is Anna and I studied HR at the Univ…” inte lika fab.

Istället för att spendera kvällen på diverse barer bestämde vi oss för att åka hem, byta om till träningskläder, och mötas upp vid foten av ett litet berg beläget i Tibidabo. Det blev alltså bergsvandring istället för ett besök på W.

Relevant bakgrundsinformation är att jag tidigare samma dag försökt få till ett bra foto av vad jag trodde var ett slott uppe på en bergstopp. Under kvällen fick jag reda på att det var en romersk-katolsk kyrka vid  namn Temple de Sagrat Cor, och inte ett slott. Potato potato.

Hur som helst låg denna kyrka i just Tibidabo och när jag fick syn på kyrkan tidigare under dagen visste jag direkt att jag ville ta mig dit, men jag visste inte hur. Nu föll det sig så att min min nyfunna vän Raphael bor nedanför detta berg och brukar cykla på ”the dirt roads” där. Han visste därför bästa vägen upp till toppen även till fots.

Tillbaka till själva vandringen. Det som gör det extra intressant att gå i spanska berg när det är mörkt är vildsvin. Efter ungefär en timmes brant stigande vandring stod det ett stort vildsvin framför oss. Ett vildsvin som precis massakrerat (ytterligare) en papperskorg. ”Wow, can you see it?” frågade han ”yes I can” svarade jag, redan 25 meter längre fram.

Bitvis kunde vi höra vildsvinens hotfulla grymtande i mörkret bredvid stigen, men de lämnade oss ifred. Såhär i efterhand var detta kanske inte supersmart. Men om man inte riskerar att dö eller gå vilse är det inget äventyr!

Väl uppe på toppen 512 meter över havet, med denna sagolika kyrkobyggnad bakom oss och med en nästan påhittat vacker utsikt framför oss, blev jag så berörd. Det var länge sedan en plats tilltalade mig på ett intensivt sätt.

El Tibidabo Barcelona

Bild lånad från traveldk.com tills jag kan ta en egen, när det inte är kolsvart och kryllar av vildsvin i buskagen. 

Haha, just det, innan denna lilla vandring på drygt tre timmar fick jag se Raphaels klinik. Jag har velat börja hos en kiropraktor och väl på plats i kliniken fick jag nacke och rygg (tillbaka)knäckta. Jag som, tills igår, varit novis på området ”att gå till en kiropraktor” började gapskratta av chocken. Men vilken skillnad!

Låt äventyret fortsätta. Ert tillgivna A

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.