Dag 1, som Gud sa

Dag ett, done and done. Hur mysigt är det inte att sitta på sin lilla franska balkong, prata med sina ny(om)planterade växter, lyssna på alla varma ljud och korka upp en flaska Tempranillo!? Idag har jag köpt min första spanska bok, Darwin y la evolución (utrymme för skratt). Två saker värda att nämna är dock att boken är intressant, på riktigt, och att jag förstår vad jag läser (ev. underförstått av första anledningen). De ord jag inte kan skriver jag sedan ner och slår upp i min lilla ordbok anno 1975.

DSC_0816

Ungefär tio minuter efter att jag skrev stycket ovan (på temat ”hej igen dagboken”) kom min hyresvärd hem. Vi har suttit och ätit nötter, vattenmelon och druckit vin över spansk-engelska diskussioner. Samtalet flödade mellan vipassana-resor, relationer, drejkurser och olika kulturers och subkulturers mentalitet. Så fint att sitta här, hemma fast borta.

Två andra saker värda att nämna är att jag, innan flytten, hade två tydliga förhoppningar utöver att utveckla mina språk- och dansskills. Dels att ha en massa suckulenter (check, eftersom de redan fanns på plats. Jag behövde bara pimpa dem och ge dem lite extra kärlek) och dels att gå en drejkurs. Tror ni inte att min hyresvärds exflickvän håller i drejkurser en gata bort? En drejande blomtant med spontana affärsmöten över Skype comin’ thru.

Besos!

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.