Naglar och lastutrymme

Jag har tänkt en del kring uttrycket summan av lasterna är konstant. Hur fungerar det där? Föds alla med samma mängd lastutrymme, eller är det någon form av lastutrymme per kilo?

Givet att summan av lasterna är konstant, vad är det mest optimala förhållningssättet? Är det bäst att ha fyrtio smålaster, eller ska man dundra på med en eller två rejäla? Kanske ska man sikta på att ha tio mellanstora laster och om någon av dem börjar växa för mycket får man kompensera genom att köpa en trisslott varannan månad så att överskottet pyser ut i en elfte minilast?

En av mina laster är att fixa mina naglar. Eller mer sanningsenligt, att få mina naglar fixade. De ser ut precis som jag vill i tre veckors tid, sedan fixas de på nytt och ser återigen ut precis som jag vill. Varför? Två anledningar. Ett, jag avskyr att inte optimera saker. Lacket sitter på plats i tre fyra veckor, sedan gör man om det – en gång per månad. Två, jag älskar välvårdade händer. Jag känner mig kraftfull och kapabel. Ett kvitto för mig själv på att jag har koll.

Å ena sidan kan detta vara ett bevis för att summan av lasterna är konstant. Innan jag började med att mina naglar fixade var jag ju tvungen att fixa dem själv. Problemet? Fila, köpa serum, måla, måla om, måla, måla om, svära över att de flisar sig eller går av, måla, måla om. Och så håller resultatet superbra, tills man använder händerna.

Å andra sidan när jag ser på situationen ur någon form av makroperspektiv kanske det är så att jag sparat in på nagel-lasten? Kanske har jag frigjort lastutrymme genom att effektivisera min last! Nu  kan vi alltså, helt vetenskaplig, få svar på om summan av lasterna är konstant. Jag återkommer i frågan.

Sista funderingen (för nu), när vet vi om något är en last eller ett intresse? Kan ett intresse övergå till att bli en last, eller vice versa? Ett nytt pysselintresse jag företagit mig är hur som helst att färglägga mönster! Hur mysigt?

DSC_0705

Och med detta sagt, eller snarare med detta frågat, önskar jag er alla en god morgon!

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.