Suckulenter & kanske en katt

Jag gick hem tidigt ikväll och landade i mitt lilla kök. Det är alltid en blandad känsla när jag gör så. Går hem tidigt alltså. Fomo, fear of missing out, gör sig ständigt påmind. Sedan insåg jag att jag, om lite drygt en vecka, ändå kommer att missa precis allt som händer i Göteborg. Och då tänkte jag att det kanske inte gör så mycket om jag missar lite till.

Ikväll fick jag frågan ”vad är det första du kommer att göra i Barcelona?”

Jag kommer att städa mitt rum. Det spelar ingen roll hur städat det redan är. Jag vill städa och framför allt sätta min energi i rummet. Sedan ska jag packa upp. Troligtvis allt och troligtvis väldigt snabbt. Därefter ska jag gå ut. Eller, först ska jag duscha, och sjunga lite, sedan ska jag gå ut.

Jag tror att klockan är ungefär 19:15 när jag lämnar lägenheten på söndag om en vecka. Jag kan liksom se att jag slänger ett öga på den klocka jag förmodar finns i lägenheten, och då befinner sig minutvisaren mellan 19:15 och 19:16. Man liksom känner att den alldeles strax slår över till 19:16.

När jag väl kommit ut ska jag vandra genom staden, mot hamnen. Känna in pulsen, människorna, ljuden. Sedan ska jag fortsätta ner till havet. Kanske titta på några som spelar volleyboll. Se solnedgången, höra vågorna. Och så kommer jag att småle. Under hela promenaden kommer jag bannemig att småle.

Om det skulle regna nästa söndag kommer jag nog, istället för en promenad till stranden, att lokalisera närmaste Supermercat och köpa mig en massa små kaktusar och suckulenter. Mitt rum ska nämligen vara lite sådär spansk-bohemskt soligt, med semi-dammiga, små, ful-söta secondhandkoppar med suckulentväxter i. Så ska det bli. Och så ska jag hitta någon form av katt. Jag tror mig behöva en katt.

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.