Bröllopsskjuts

Igår natt var jag på väg hem från ett bröllop i Roslagens skärgård och blev skjutsad till Sollentuna pendelstation för att ta pendeln till Karlberg. Jag gick uppför trappan till den folktomma perrongen och visade mitt accesskort för maskinen som skulle släppa igenom mig genom den Starwars-liknande plastgrinden.

Istället för det gröna ”check-märket” visade maskinen gång på gång ett överstruket orange kors, trots att jag hade pengar på kortet. Efter att ha provat några gånger gick jag fram till en annan maskin för att ladda kortet på nytt. På maskinen satt en klisterlapp med texten ”Anmält” och jag möttes av en svartflimrande skärm. Det tredje och sista alternativet var att ladda ner SL-appen som efter en minuts laddande visade ”Error 400”. Jag kom inte in på perrongen.

I samma stund som appen vägrade laddas ner kom en man i min ålder gåendes upp för trappan. Jag frågade honom om hjälp och det slutade med att han stämplade sitt kort så att vi båda kom in på perrongen. Om han skulle med tåget? Nej, han hade precis blivit avsläppt i Sollentuna av sina vänner och skulle hem men fick en intuitiv känsla av att han skulle gå förbi och kolla pendelstationen.

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.