Räkmacka, synkronisitet eller numbers game?

I går hade jag en eftermiddagsdejt tillsammans med en fantastisk kvinna. Hon har varit VD och bolagsägare i över tjugo år och har en otrolig resa bakom sig. Under vår fyra timmar långa träff  började vi prata om drömmar.

Vi kom in på historia efter historia om personer vi känner som vågat följa sina drömmar och sedan fått erfara hur saker och ting fallit på plats. Du kommer fortfarande att stå inför utmaningar och tvingas möta dina rädslor, men på något sätt kommer du också att möta rätt personer och befinna dig på rätt platser precis när du behöver dem (inte förr). Synkronisitet, if you will.

Oavsett om anledningen bakom härleds till flow, synkronisitet eller numbers game tycks ”räkmackan” vara en gemensam nämnare. Fundera på hur du kan skapa dina räkmackor. Vilka känner du som du tror kan hjälpa dig i den utmaning du står inför? Våga fråga! Att bara våga berätta om drömmen är dessutom i många fall lika effektivt som att fråga.

Räkmackor behöver nödvändigtvis inte ramla ner i huvudet på dig men min erfarenhet är att ju fler du själv är med och skapar – desto fler tenderar att ramla ner från de mest oväntade håll! Så när något tillslut är för bra för att vara sant, våga tacka ja, om det inte börjar med ”Dear ms Heaglund, congratualtions you have won”…

PS. Precis efter det att jag var klar med detta inlägg gick jag nedför avenyn. På väg till mitt möte träffade jag en krogägare jag lärde känna när jag var på Jamaica för 1,5 år sedan samt en vän till honom. På frågan ”hur är det?” svarade jag ”bra, jag skiter i det här nu och flyttar till Barcelona, haha”. Inom loppet av en minut fick jag frågan om jag behöver jobb i Barcelona. Vännen som satt bredvid honom har nämligen i sin tur har en vän som driver ett stort bolag där. DS.

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.