Energitjuvar, gränssättning & generositet

Jag lunchade med en fantastisk kvinna i veckan. Hon är CIO på ett snabbväxande företag och vi har genom vår kundrelation även utvecklat en fin vänskap. Under lunchen kom vi in på energitjuvar och jag frågade henne hur hon förhåller sig till det.

”Jag är för rak. Om jag upplever att någon ältar och ältar eller alltid ser sig själv som ett offer vänder jag på frågan och säger vad är ditt ansvar i det här? Varför befinner du dig i den här situationen? Personer som vill ta din energi gillar inte det”. 

Hon sätter gränser. Och oj vad dålig jag har varit på det. Jag har verkligen försökt, i många många år (!) och det är först det senaste året jag upplevt att jag har blivit bättre. I filmen nedan säger Brené något som går rakt in i mitt hjärta ”what boundaries need to be in place for me to stay in my integrity and make the most generous assumptions about you.” Hon säger också ”generosity cannot exist without boundaries”. Wow.

Ge dig själv fem minuter tillsammans med en rykande kopp kaffe eller te, kryp ner i soffan och tryck på play (det är spöregn och 14,9 grader i Göteborg så om bor du här vet jag i alla fall att du inte behöver skynda dig ut i solen).

https://www.youtube.com/watch?v=ecb6ExBaW80

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.