Att ta emot hjälp

Insikten om att jag på en vecka har fått min lägenhet uthyrd, beslutat mig för att lämna Göteborg och mitt företag samt skaffat boende i centrala Barcelona är lite galen. Allt har gått så enkelt.

När jag berättar för mitt nätverk om flytten kommer dessutom ofta ”Men åh vad kul, min syster/mamma/kompis/tidigare chef bor där, vill du att jag kopplar ihop er?” Eh, si! Snart slutar det nog med att jag har en månad av lunchträffar på plats, haha!

Vikten av att ta emot hjälp och att bolla sina idéer under tiden man växlar bana är ovärderlig. Och oj vad mycket hjälp jag får. Att ta hjälp eller be om råd är för övrigt något som många av mina klienter känner en oro inför. Jag vill inte störa-mentaliteten är påtaglig och troligtvis inte bara hos mina klienter utan även hos den stora majoriteten. Låt personer hjälpa dig. Att ta emot och att ge är två lika viktiga byggstenar i ett balanserat liv. Passa på att öva på det!

Det kan vara så enkelt som att nästa gång någon erbjuder sig att bära din väska, eller betala lunchen, säg JA. Om du upplever att det alltid är du som ger, var då istället tyst och se vad som händer. Förbered dig mentalt på att våga ta emot.

Ett exempel: när jag var i Barcelona och skulle byta boende erbjöd sig personen jag skulle flytta till att hämta mig och min väska vid tunnelbanestationen. Spontant tänkte jag att nej, jag kan gå själv, inga problem! och sedan tänkte jag, men herregud Anna, en person har precis erbjudit sig att bära ditt bagage till en lägenhet som du inte vet vart den ligger – säg ja! Så jag svarade ja, tack.

Intressant är också att ingen av de rädslor jag byggt upp inför detta har infriats. Inte en enda! Så många hinder jag har byggt upp för mig själv i onödan. Nu är det bara 1,5 månad kvar till flytt. Jag. Dör.

 

Vi använder cookies från tredje part. Läs vår Cookie Policy för mer information.