Livskarriär, samboskap och nytt jobb! 6


Jag har precis anlänt till kontoret. Står och blickar ut över staden. Torsdag morgon. Gör mig en kopp kaffe och småpratar med tjejen ifrån Argentina. Himlen är oskyldigt blå och solen skriker som vanligt in genom fönstret. Fast aningen mindre kaxigt. Det är ju trots allt november. Jag tar med mig min kaffekopp och går tillbaka till skrivbordet. Börjar packa upp väskan. Inser att jag har glömt elsladden (eller vad det nu heter) till datorn. En HP. Vår fantastiska office manager Victoria lyckas hitta en annan person som också använder HP. Glädjen.

Denna vecka är det för övrigt tre personer ifrån Collector Bank som jobbar härifrån. Så kul att få besök av svenskar på kontoret. Att få visa min stad. Och apropå min stad – i morgon eftermiddag får jag nycklarna till vår nya lägenhet. En liten vindsvåning i Raval. Egen takterrass, ingen insyn och med utsikt över hela staden. En egen lägenhet. Det har gått över ett år, men nu har jag en egen lägenhet. Vi har en egen lägenhet.

Förutom ny lägenhet, och att bli sambo, har jag också gått och fått ett jobb på äldre dar. Ett jobb på en fantastisk Göteborgsbaserad startup (numera globalt bolag inom AI och fastighetsbranschen). En roll med fokus på att bygga upp och skala vår organisationskultur globalt. Hur spännande!? Och, jag kommer att få jobba halvtid ifrån Barcelona. Hurra!

Jag tror att det är få år i mitt liv som så snabbt lett till en så stor förändring. Jag pratar mer eller mindre bra spanska. Och jag målar! Vem hade trott det, haha? Spanska, det som alltid var en önskedröm. Det som alltid kändes så ouppnåeligt. Och att måla. Jag kunde ju inte ens måla. Fast nu gör jag ju det, ändå.

 

Apropå att göra karriär med hjärtat ska jag tala på SWEA-professionals i Barcelona nästa vecka. Om podden Make a living, om min resa dit jag är idag och om karriär i största allmänhet. Vad är karriär för dig? Kommentera gärna nedan!

Kärlek och ljus till er 🙂

Love,

A

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Livskarriär, samboskap och nytt jobb!

 • Nora

  Ah, elsker mennesker med gjennomføringsevne! Som realiserer drømmer og tør å ta sjanser. Det er så viktig!

  Jeg håper jeg en dag får mulighet til å henge et av dine malerier på veggen. Det er så mye følelser i de, spesielt det siste du viser her. For en gave å kunne male!

 • Maya

  Grattis till lägenhet och samboskap o nytt jobb! Så kul vännen!!! <3 Kommer du hem nåt runt/innan jul??

  Vad gäller ordet ”karriär” så har jag, som du vet, väldigt svårt för det. Känner att det är nåt vi lurar oss själva att tro är viktigt och som får alldeles för stort utrymme i våra liv och får oss att missa det som är viktigt på riktigt typ 😉

 • Helena

  Grattis till jobbet!!!! Låter fantastiskt kul! Hoppas på att få följa. Och hallå?!? ”Kunde inte måla”? Du har ju värsta talangen! Måla en stor tavla och jag köper direkt!

 • Maria

  Åhhhh – grattis till lägenhet. Och i Raval, så kul!
  Och självklart grattis till samboskap också 🙂

  Kram /Maria

 • Anna Inläggsförfattare

  Nora, Maya, Helena och Maria! Tack för tankar, och pepp! Det blev en magisk, och väldigt ärlig, träff på SWEA professionals igår och Maya, helt i linje med din kommentar pratade vi inte om det som man klassiskt tänker på när man säger, eller hör, ordet karriär. Utan gick extremt mycket bredare. Superspännande diskussion! Du får komma på besök och joina oss på någon av våra träffar!! <3