Den senaste veckan i bild


Jag har precis ätit frukost. Duvparet som bor vägg i vägg med oss (med betoning på i vägg) kuttrar allt högre i takt med att solen går upp över hustak och parabolantenner. Tisdagsmorgon. Hela staden vaknar och vi sitter på första parkett. Duvorna och jag. Det slår mig hur bra jag mår, just precis här.

I förra veckan hittade jag ett bord på gatan som jag målade om och igår hittade jag en handgjord keramikkanna, vackert glaserad i fyra olika färger. 30 kr kostade den på min favorit-loppis i Raval. Jag har börjat samla lite smått på vackra keramikföremål och kommer också fortsätta att restaurera möbler när tillfälle ges. Det finns något väldigt tillfredsställande med att restaurera och köpa saker i 2:a, 3:e och 4:e hand.

 

Det hittade, och ommålade bordet!

 

Utsikten ifrån vår terrass igår kväll, 9/4-18

I veckan ska vi börja odla i våra stora odlingslådor på terrassen. Min kära granne, Lola, tycker bestämt att vi ska odla persilja. Ganska mycket till och med! Så att hon kan gå dit och plocka när hon har slut på det hemma. Så nu blir det så. Persilja.

Vad mer tycker ni att vi ska odla?

Under påskhelgen bar det av till Rosas och Cadaqués, ungefär två och en halv timma norrut med buss ifrån Barcelona. På schemat stod natur, natur och natur. Enligt prognosen skulle det spöregna, men istället såg det ut såhär:

 

I början av vandringen mellan Rosas och Cadaqués (innan jordstigarna tog vid)

 

Cap Trencat

 

Montjui, halvvägs mellan Rosas och Cadaqués

Costa Brava betyder den ”modiga” kusten, då den präglas av klippor som störtar ner i havet. Om ni inte redan rest runt här så kan jag varmt rekommendera det. Framför allt innan turistsäsongen börjar (d.v.s nästan när som helst innan juni). Fördelen med att åka innan turistsäsongen är också att det inte är så _varmt_!

Nu är det dags för arbetsdagen att ta sin början! Jag önskar er alla en fin fortsatt vecka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.