Släpp paddeln – och lita på strömmen


För två år sedan spenderade jag midsommarhelgen i Barcelona. Jag hade aldrig tidigare varit här men hade ”alltid velat åka dit någon gång”. Fem dagar innan midsommarafton 2016 bokade jag resan och i morgon skulle min weekend vara över. Jag skulle ”tillbaka till verkligheten” (vad nu det är?).

Jag beslutade mig för att inte åka hem med morgondagens flyg utan för att istället stanna kvar på obestämd tid. Så länge jag kände för det. Jag hade aldrig tidigare gjort något liknande. Har man en flygbiljett åker man hem. Men inte den här gången.

Det slutade med att jag var kvar i ytterligare en vecka. Åkte upp till bergen, vandrade i naturen och bodde i olika Airbnb-lägenheter för att känna in staden. På flyget hem, den 3:e juli 2016, beslutade jag mig för att go with the flow. Släppa det som varit och bygga upp något nytt.

Något Nytt.

I juli 2016 började jag att blogga. Blogga på temat ”vad händer när man byter liv?” Och ja, vad har hänt sedan dess? Nu, såhär i framtiden, kan jag säga: inte så mycket och allt. Är alla mina tidigare problem lösta? Nej. Var det lika enkelt som jag trodde? Ja.

Det är inte svårt att byta land. Framför allt inte om man bestämmer sig för att det inte ska vara det. Det tar inte mer energi än du ger det. Än du låter det. I perioder har det således tagit jättemycket energi, och i andra ingen alls. Skillnaden? När jag lät- respektive inte lät det ta energi.

Just nu läser jag en fantastisk bok: ”Låt känslorna visa vägen – Upptäck känslornas förunderliga kraft” skriven av Esther och Jerry Hicks. Bland annat har jag valt att markera följande textstycken:

”Du är förmodligen inte medveten om det, men mycket av ditt sätt att reagera på livet idag har sitt ursprung i din mycket tidiga upplevelse av det fysiska livet. Man kan, enkelt uttryckt, säga att du skaffade dig din världsbild mycket tidigt, och eftersom det är lättare att behålla den än att skapa sig en ny, har den egentligen inte förändrats särskilt mycket under åren som gått.” 

”Eftersom attraktionslagen svarar på vibrationerna hos ditt väsen och eftersom din nuvarande vibration har en del aktiva mönster som går långt tillbaka i tiden – är du, på sätt och vis, fortfarande bunden till ditt förflutna.” 

”Istället för att be andra att förändra sitt beteende ligger din kraft i att du själv förändrar din reaktion på deras beteenden. Du har ingen kontroll över vad de gör, men du har fullständig kontroll över hur du väljer att reagera på det.

Jag försöker nu aktivt att släppa paddeln istället för att (per automatik) paddla motströms och tänka att ju mer jag kämpar, desto bättre kommer det att gå. Precis som när jag släppte paddeln inför flytten till Barcelona behöver jag släppa den nu.

”Inget av det du vill ha finns uppströms”

Jag övar på att släppa den ingrodda paddeln. Den som lämnat märken i handflatorna. Jag över på att vända mina tankar i situationer som annars gör mig illa. För att jag låter dem. Att varsamt vända tankarna till det jag är tacksam för. Till det jag vill ha mer av och till det som jag redan idag ligger i linje med den väg jag vill välja. Den väg som är jag.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.