Njut av värmen…


Sa mina intet ont anande vänner när jag åkte tillbaka till Barcelona igår. Det var bara det att när jag kom tillbaka till Barcelona runt lunch, så var det inte så varmt. Faktum är att det var regelrätt kallt. Närmare bestämt 6,8 grader.

Inomhus.

INOMHUS. Förstår ni hur kallt det är kombinerat med 2000% luftfuktighet!? Det är kallt. Bara för att summera: Jag lämnade alltså ett -15 grader kallt Sverige till förmån för att dö av köld, inomhus, i min lägenhet, i Barcelona. Det mina vänner, är en regelrätt fail.

Det är faktiskt helt sinnessjukt, ju mer jag tänker på det. För att lägga kol på elden (eller hur man nu säger när något går från att vara dåligt, till ännu sämre) är vårt badrum så litet att man inte kan sitta ”rakt fram” när man väl sitter på toaletten. Man får istället vrida sig lite åt vänster och stirra rakt in i det vita kaklet som är fyllt av vatten. Eller ja, fyllt av vatten är det kanske inte. Täckt av vatten. Så mycket vatten att det ser ut som att en person med väl utvecklad städmani obehindrat spolat av det. I någon timma eller så.

Där sitter jag alltså på toalettstolen jag inte får plats på, i min 6,8 grader ”varma” lägenhet, med fukten rinnandes längsmed väggarna och funderar lite över livet. Blev det här verkligen bra.

Men, nog blev det bra. Jag är ju fri! Äntligen fri. Jag är fri att bo som skit för att jag väljer det, eller fri köpa ett fint litet hus på landsbygden, eller flytta hem till Sverige, eller Mexico eller någon annan stans där jag väljer att bo. Jag har ett arbete där jag får vara fri. Ett liv där jag får vara fri. För att jag har valt det. Skapat det!

Ironiskt nog spenderar jag min hårt införskaffade frihet på en vansinnigt kall toalett i Barcelona. Men, jag har bannemig valt det själv. Så, sayonara bitches och hasta la proxima. Och kom ihåg, Du väljer. Så välj <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.